Μπορεί μία σούπα να σε απαλλάσσει από τις περιττές τοξίνες, να σε χορταίνει και να έχει λιγότερες από 300 θερμίδες; Έχεις την απάντηση σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αρακάς, βρασμένος
- 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού μαργαρίνη
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καλά καθαρισμένα
- 1/4 του φλιτζανιού μαϊντανό, φρεσκοκομμένο
- 4 μεγάλα αβγά
- 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά τη μαργαρίνη και προσθέτεις τα πράσα. Σοτάρεις για 5 λεπτά.
- Ρίχνεις το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να πάρουν μία πρώτη βράση. Ρίχνεις τον βρασμένο αρακά, τα σπαράγγια και βράζεις με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά.
- Απομακρύνεις την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι και με ένα ραβδομπλέντερ την κάνεις βελουτέ.
- Στο ζεστό μάτι, προσθέτεις την κατσαρόλα με το ζεστό νερό, το οποίο ανακατεύεις με μία μεταλλική κουτάλα.
- Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία, ρίχνεις το ξύδι και ρίχνεις τα αβγά εντός της κατσαρόλας.
- Τα αφήνεις να βράσουν για 4 λεπτά και είναι έτοιμα.
- Σερβίρεις σε 4 μπολάκια με το αβγό στη μέση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ