Συνταγή για γκασπάτσο με καρπούζι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη δροσερή γκασπάτσο με καρπούζι τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή επιβάλλεται. 

Συστατικά

  • 1 μεγάλη ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1/2 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κυβάκια
  • 1 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1/2 αγγούρι χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάς την ντομάτα, την πιπεριά και το μισό καρπούζι.
  • Όταν λιώσουν τα υλικά, προσθέτεις το ξύδι και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
  • Συνεχίζεις να χτυπάς τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  • Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζεις με την τριμμένη φέτα και το υπόλοιπο καρπούζι και σερβίρεις.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164