Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη δροσερή γκασπάτσο με καρπούζι τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή επιβάλλεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλη ντομάτα πολτοποιημένη
- 1/2 μικρή καυτερή πιπεριά
- 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κυβάκια
- 1 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1/2 αγγούρι χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάς την ντομάτα, την πιπεριά και το μισό καρπούζι.
- Όταν λιώσουν τα υλικά, προσθέτεις το ξύδι και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
- Συνεχίζεις να χτυπάς τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζεις με την τριμμένη φέτα και το υπόλοιπο καρπούζι και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ