Το καλοκαίρι οι κρύες σούπες έχουν την τιμητική τους. Και όχι τυχαία! Σήμερα, αξιοποιούμε τα καλοκαιρινά σπαράγγια και δημιουργούμε μία Green Soup όνειρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
- 2 μεγάλα πράσα, χωρίς τα φύλλα
- 150 γρ. σπανάκι
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουτ. της σούπας νερό
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βάζεις τα σπαράγγια σε κατσαρόλα με τα 2 φλιτζάνια νερό. Ζεσταίνεις να πάρουν μία πρώτη βράση και χαμηλώνεις τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
- Τα στραγγίζεις σε νερό σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε εκεί και τον ζωμό κοτόπουλου.
- Κόβεις τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και τα κρατάς στην άκρη. Κρατάς τις κορυφές για το σερβίρισμα. και κόβεις και ξεπλένεις τα πράσα.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις τα πράσα να σοταριστούν αλατίζοντας ελαφρά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτεις αρχικά το σκόρδο και τα σπαράγγια και στη συνέχεια το ζωμό σου με λίγο αλάτι, να πάρει μία βράση.
- Αφήνεις να σιγοβράσει η σούπα με μισάνοιχτο καπάκι για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν τα σπαράγγια. Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το βράσιμο.
- Όσο η σούπα σου σιγοβράζει βάλε τις κορυφές των σπαραγγιών με λίγο νεράκι σε ένα μπολ που κλείνει και μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και άσε για 1-2 λεπτά να γίνουν τραγανά.
- Βάζεις τη σούπα σε δόσεις σε μπλέντερ και λιώνεις να γίνουν ένας ωραίος ομοιόμορφος πολτός.
- Μεταφέρεις όλη τη σούπα σε μεγάλο μπολ και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Σκεπάζεις και αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ