Οι κρύες σούπες, φέτος το καλοκαίρι, είναι η αδυναμία μας. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Σήμερα, πειραματιζόμαστε με το πάντα λατρεμένο αβοκάντο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια
- 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις τα αβοκάντο σε κύβους και το σπανάκι και το βασιλικό με τα χέρια και τα τοποθετείς στο μπλέντερ.
- Προσθέτεις το γιαούρτι, το γάλα, το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια και μισό κουταλάκι αλάτι και τα χτυπάς.
- Μόλις το μείγμα γίνει λείο, το αφήνεις στο ψυγείο για μία ώρα.
- Μοιράζεις τη βελουτέ σούπα σε μπολ και πασπαλίζεις με έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ