Το έχεις καταλάβει. Οι κρύες σούπες έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ειδικά, το καλοκαίρι. Σήμερα, πειραματιζόμαστε με τον θρεπτικότατο αρακά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. αρακάς
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια, καλά καθαρισμένα
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα αδειάζεις τα 4 φλιτζάνια νερό και βράζεις τον αρακά. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, καρότα και τα κολοκυθάκια. Σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσουν.
- Μόλις βράσει ο αρακάς και λιώσουν τα λαχανικά σου, προσθέτεις το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιείς τα υλικά της κατσαρόλας, αραιώνεις με λίγο νερό και την αφήνεις να κρυώσει.
- Μεταφέρεις την σούπα σου στο ψυγείο για αρκετές ώρες και την απολαμβάνεις κρύα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ