Το έχεις καταλάβει. Οι κρύες σούπες, φέτος το καλοκαίρι είναι η αδυναμία μας. Σήμερα, πειραματιζόμαστε με το πεπόνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλα αγγούρια
- 1 μικρό γινωμένο πεπόνι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 κουτ. της σούπας μέλι
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ξεφλουδίζεις τα αγγούρια, κόψε στη μέση και κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρείς τα σποράκια.
- Κόβεις και το πεπόνι, αφαιρείς τα σποράκια και βάλε σε ένα μπλέντερ μαζί με το αγγούρι και χτυπάς να πάρεις έναν ομοιόμορφο ζωμό.
- Γυρίζεις τον ζωμό σε ένα μπολ και προσθέτεις το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Βυθίζεις τα μισά κλωναράκια μέσα στη σούπα σου και αφήνεις σκεπασμένη στην άκρη να πάρει τις μυρωδιές του δυόσμου για 15-20 λεπτά.
- Βγάζεις τα κλωναράκια, μοίρασε σε 4-6 πιάτα και σέρβιρε με τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ