Το weekend πλησιάζει και η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή. Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από μια ζεστή σούπα με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό
- 1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
- 1 κ.γ. δυόσμο, ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1½ λίτρο ζεστό νερό
- 2 φλ. του καφέ πλιγούρι ή τραχανά
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρεις τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τα μυρωδικά, αλάτι, ζάχαρη και το νερό και ανακατεύεις καλά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σούπα να βράσει για 20 περίπου λεπτά
- Χρησιμοποιείς το ραβδομπλέντερ για να την πολτοποιήσεις και την βάζεις και πάλι στη φωτιά
- Προσθέτεις το πλιγούρι ή τον τραχανά, ανακατεύεις και την αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά
- Αν χρειαστεί ρίχνεις λίγο ακόμη ζεστό νερό
- Τη σερβίρεις ζεστή ρίχνοντας από πάνω βασιλικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ