Μια ψαρόσουπα είναι κατάλληλη για τις κρύες ημέρες ενώ παράλληλα θρεπτική και super γευστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800γρ. ψάρι για σούπα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 3 ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 δαφνόφυλλο
- φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και το σέλινο για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Τα σβήνεις με το λευκό κρασί
- Προσθέτεις τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιείς και τα αφήνεις στην άκρη
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το ψάρι για 10 λεπτά
- Το αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα
- Σουρώνεις τον ζωμό του και τον ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
- Βράζεις τη σούπα για 15 περίπου λεπτά και προσθέτεις αλάτι
- Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω μαϊντανό και θυμάρι.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ