Μία σούπα με καταπράσινο χρώμα και αμέτρητα θρεπτικά στοιχεία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
- 1/2 κιλό φρέσκο αρακά
- 200 γρ. φρέσκο κάρδαμο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλερι.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τα λαχανικά σου να ψηθούν, κλείνοντας την κατσαρόλα με ένα καπάκι για 10 λεπτά.
- Προσθέτεις στην κατσαρόλα την πατάτα, το ζωμό και σκεπάζεις με ένα καπάκι για 10 λεπτά.
- Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις τον αρακά και τον κάρδαμο και συνεχίζεις τον βρασμό για 5-7 λεπτά.
- Κατεβάζεις από τη φωτιά και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιείς τα υλικά σου, μέχρι να πάρουν την υφή σούπα. Αν το κρίνεις απαραίτητο, μπορείς να αραιώσεις με λίγο νερό.
- Σερβίρεις τη σούπα σου με μία κουταλιά γιαούρτι και απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ