Μια ελαφριά σούπα είναι η τέλεια ιδέα για τις βροχερές και κρύες ημέρες και σήμερα θα απολαύσεις την ωραιότερη με γλυκοπατάτα και τζίντζερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 κ. γ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1/4 του φλιτζανιού μακαντέμια χωρίς αλάτι
- Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
- Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί, απλώνεις μια λαδόκολλα και προσθέτεις από πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι. Ψήνεις για περίπου 50 λεπτά.
- Όταν ψηθούν, μεταφέρεις τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
- Αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτεις τα μακαντέμια. Με ένα ραβδομπλέντερ κάνεις τη σούπα βελουτέ.
- Σερβίρεις σε 8 πιάτα και προσθέτεις από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ