Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει Μάρτιο, όμως, ο υδράργυρος θυμίζει ακόμα περισσότερο Ιανουάριο. Σου έχουμε μία άκρως θρεπτική λύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. κόκκινες φακές πολύ καλά πλυμένες
- 1 κουτ. της σούπας κουρκουμάς
- 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού σιναπόσπορο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- χυμός 3 λεμονιών
- 1 ματσάκι φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις φακές σε κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερό, τον κουρκουμά, μία κουταλιά σούπας μαργαρίνη και 2 κουτ. του γλυκού αλάτι.
- Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 20 λεπτά.
- Πολτοποίησε τις μισές φακές σε μπλέντερ ρίξε τες μέσα στην κατσαρόλα με τις υπόλοιπες.
- Ρίξε περισσότερο νερό εάν θέλεις να γίνει η σούπα πιο αραιή.
- Κράτα τη σούπα ζεστή.
- Όσο μαγειρεύονται οι φακές, βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη μαζί με το κύμινο και το σιναπόσπορο και σόταρε ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
- Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε τον κόλιανδρο και σόταρε μερικά λεπτά ακόμη. Βγάλε από τη φωτιά.
- Ρίξε τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές και πρόσθεσε το χυμό των λεμονιών λίγο λίγο. Εάν χρειαστεί πρόσθεσε αλάτι αφού δοκιμάσεις πρώτα.
- Λίγο πριν σερβίρεις, σόταρε το σπανάκι στην υπόλοιπη μία κουταλιά μαργαρίνης μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι τόσο όσο να μαραθεί.
- Σέρβιρε βάζοντας σε κάθε μπολ σπανάκι, τη σούπα και από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ