Αυτή η σούπα θυμίζει περισσότερο την αγαπημένη σου διατροφική ατασθαλία στην πιο κρεμώδη εκδοχή της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 φέτες μπέικον
- 2/3 του φλιτζανιού μαργαρίνη
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 7 φλιτζάνια γάλα
- 4 μεγάλες βραστές πατάτες χωρίς φλούδα, κομμένες σε κυβάκια
- 4 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 1/4 φλιτζάνια λιωμένο κίτρινο τυρί
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Λίγο αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις τις φέτες μπέικον σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα πήλινο σκεύος, λιώνεις το τυρί στο φούρνο.
- Παράλληλα, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις τις ξεφλουδισμένες πατάτες.
- Σε ένα μεγάλο σκεύος, ρίχνεις το αλεύρι. Ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το γάλα. Συνεχίζεις το ανακάτεμα. Προσθέτεις τις βρασμένες πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύεις πάρα πολύ, για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
- Τοποθετείς το μείγμα σε μία κατσαρόλα και από εκεί στο μάτι, ώστε να πάρει μία βράση.
- Αφού προσθέσεις το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι, βράζεις για 10 λεπτά ακόμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ