Μία νόστιμη, άκρως γλυκιά και θρεπτική σουπίτσα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1,5 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- 2 κουτ. της σούπας ginger σε σκόνη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 400 γραμ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτεις τις γλυκοπατάτες σου, κομμένες σε κύβους και τις αφήνεις να σοταριστούν για 10 λεπτά.
- Προσθέτεις τον ζωμό, τον κουρκουμά, το ginger, και λίγο αλάτι. Δυναμώνεις την φωτιά, ανακατεύεις, ανακατεύεις τακτικά, σκεπάζεις με το καπάκι και τα αφήνεις να βράσουν.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνεις την φωτιά σε μέτρια και αφήνεις να βράσουν για 30 λεπτά.
- Με ένα ραβδομπλέντερ, αρχίζεις να χτυπάς το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα.
- Μόλις πολτοποιηθούν όλα σου τα υλικά, μοιράζεις σε κουπάκια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ