Αυτή η ζεστή σουπίτσα, εκτός από πλούσιο χρώμα και γεύση, διαθέτει πληθώρα θρεπτικών στοιχείων. Δες πώς θα την φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 600 ml γάλα
- 450 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτεις και τις πατάτες, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για κανένα δεκάλεπτο. Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ζωμό και αφήνεις τα υλικά σου να πάρουν μια βράση.
- Στη συνέχεια, ρίχνεις το γάλα και άφησε το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει. Όταν πάρει βράση, προσθέτεις τη μισή ποσότητα σπανάκι και το ξύσμα λεμονιού
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.
- Μεταφέρεις τη σούπα σε ένα μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο ωμό σπανάκι και λιώνεις όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν λεία.
- Γυρίζεις τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και την ζεσταίνεις. Αλατοπιπέρωσε και προσθέτεις και το μοσχοκάρυδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ