H θερμοκρασία είναι χαμηλή και μια σούπα είναι το ιδανικό πιάτο. Σήμερα θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και θρεπτική, βελουτέ με πατάτες και πράσο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σοτάρεις αρχικά τα πράσα και στη συνέχεια προσθέτεις τις πατάτες συνολικά για 8 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις το ζωμό και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και βράζεις τη σούπα για 1/2 περίπου ώρα
- Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύεις
- Σουρώνεις τη σούπα και αδειάζεις τον ζωμό σε μια κατσαρόλα
- Πολτοποιείς τα πράσα και τις πατάτες και τα αδειάζεις στην κατσαρόλα με τον ζωμό
- Ανακατεύεις καλά και βράζεις τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά
- Λίγο πριν την βγάλεις από τη φωτιά ρίχνεις τα κουκουνάρια και ανακατεύεις
- Τη σερβίρεις ζεστή.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ