Ο καιρός κρύωσε και αυτή η σουπίτσα είναι η καταλληλότερη για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία και να “ντύσεις” τις μέρες με θαλπωρή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 8 φλιτζάνια μπρόκολο
- 3 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- Πιπέρι μαύρο (σε μύλο) για ακόμα περισσότερη γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλινο.
- Μόλις μαλακώσουν, προσθέτεις το μπρόκολο και περιχύνεις με το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις το μείγμα αρχικά μέχρι τη μέση και αρχίσεις με απαλές κινήσεις να ανακατεύεις μέχρι να πάρει την υφή πουρέ.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα λιώνεις αρχικά τις τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το γάλα και το αλεύρι.
- Ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτεις τη σούπα. Ανακατεύεις το τελικό μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνεις την παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ