Εσύ τρως τραχανά; Πάμε στοίχημα πως αυτή τη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου; Ο παραδοσιακός τραχανάς γίνεται βελουτέ και σερβίρεται με κυβάκια ανθότυρου παναρισμένα με αλεύρι!
Θερμίδες 270
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σούπα: 1 1/2 φλιτζάνι τραχανά
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Για τους κύβους τυριού: 200 γρ. ανθότυρο ή μοτσαρέλα ή μπρι σε κύβους
- Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για το σερβίρισμα: Φυλλαράκια μαϊντανού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το νερό στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τον τραχανά να βράσει καλά και να φουσκώσει. Αλατοπιπέρωσε και πρόθεσε το μπούκοβο
- Πέρασε τον τραχανά από ένα μπλέντερ να πάρεις έναν ομοιόμορφο πολτό, συμπληρώνοντας σε κάθε δόση και λίγο ελαιόλαδο
- Γύρισε τη σούπα στην κατσαρόλα και διατήρησέ τη ζεστή
- Βάλε σε ένα μπολ κρύο νερό και σε ένα άλλο πιάτο δίπλα το αλεύρι
- Βύθισε τα κομματάκια το τυρό για λίγο στο νερό, βγάλε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίξουν και πάναρε στο αλεύρι
- Ζέστανε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και αφού τινάξεις τα κομματάκια από το πολύ αλεύρι πέρασε για ελάχιστο χρόνο από το τηγάνι να πάρει λίγο χρώμα και να κάνει κρούστα με το αλεύρι
- Στράγγιξε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε στην άκρη
- Σέρβιρε με τα τυράκια στο κέντρο κάθε πιάτου και 1-2 φυλλαράκια μαϊντανού
Tip
Υπάρχουν πολλά είδη τραχανά. Ο ξινός ή ο σταρένιος είναι οι πιο δημοφιλείς! Εσύ μπορείς να επιλέξεις εκείνον που σου αρέσει περισσότερο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ