Λαχταριστή μανιταρόσουπα με φρέσκα μυρωδικά, πάπρικα και γιαούρτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 gr μανιτάρια άγρια ψιλοκομμένα
- 3 κ. σούπας αλεύρι
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- 3 φλ. ζωμός λαχανικών
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 1 φλ. γάλα 2% λιπαρά
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- ¼ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρισε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και την πάπρικα στην κατσαρόλα και καβούρδισέ τα για περίπου τρία λεπτά.
- Ρίξε και τον ζωμό λαχανικών, την σόγια σος και το γάλα στα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα καλά.
- Μόλις ξεκινήσει ο ελαφρύς βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Αλατοπιπέρωσε την σούπα και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ