“Βελουτέ” φακές

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμη κρεμώδης σούπα με φακές, λαχανικά και μπαχαρικά της εποχής

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 500 gr φακές
  • 1 φλ. ντομάτες κομμένες
  • 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το αλάτι και σοτάρισέ τα για περίπου επτά λεπτά.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και τις φακές με τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου, τον κόλιανδρο, το κύμινο και το πιπέρι και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε για 35 με 40 λεπτά.
  • Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τη σούπα, κάνοντάς την ελαφρώς πιο πηχτή.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164