Κρεμώδης και αρωματική σούπα κουνουπιδιού με ανατολίτικα μπαχαρικά και ψημένα κάσιους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
- 2 μέτρια καρότα λεπτοκομμένα
- 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μεγάλο κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 4 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 κ. γλυκού κόλιανδρος
- 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 1/4 κ. γλυκού κύμινο
- 1 φλ. γάλα καρύδας
- πιπέρι
- 1/4 φλ. ψημένα κάσιους ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρισε το κρεμμύδι με 1/4 κουταλιού αλάτι για περίπου εννιά λεπτά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι κομμένα σε μικρές φουντίτσες μαζί με το ζωμό, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το κύμινο και το υπόλοιπο αλάτι και δυνάμωσε πάλι τη φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
- Με το ραβδομπλέντερ λιώσε εντελώς τα υλικά στην κατσαρόλα με η σούπα να γίνει λεία.
- Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και αλατοπίπερο και άφησε τη σούπα να ζεσταθεί ξανά.
- Σέρβιρε γαρνίροντας με τα ψημένα κάσιους, μερικές σταγόνες λάδι, μποούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ