Λαχταριστή και πλούσια σούπα από μπρόκολο με λευκό cheddar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1 κεφάλι μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. αρακάς
- 3/4 φλ. γάλα με κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. λευκό cheddar
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ψήσε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά.
- Μετάφερε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί και ρίξε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σέλερι να σοταριστούν για δύο λεπτά.
- Ρίξε και το αλεύρι και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Πρόσθεσε και το μπρόκολο, το ζωμό κοτόπουλου με τρία φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο και δυνάμωσε τη φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε τον αρακά, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά.
- Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τα υλικά, πρόσθεσε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίξε και το τυρί στη σούπα, βράσε για άλλα πέντε λεπτά και σέρβιρε με έξτρα αλατοπίπερο και το τραγανό μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ