Λαχταριστή και πλούσια σούπα από μπρόκολο με λευκό cheddar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1 κεφάλι μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. αρακάς
- 3/4 φλ. γάλα με κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. λευκό cheddar
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ψήσε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά.
- Μετάφερε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί και ρίξε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σέλερι να σοταριστούν για δύο λεπτά.
- Ρίξε και το αλεύρι και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Πρόσθεσε και το μπρόκολο, το ζωμό κοτόπουλου με τρία φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο και δυνάμωσε τη φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε τον αρακά, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά.
- Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τα υλικά, πρόσθεσε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίξε και το τυρί στη σούπα, βράσε για άλλα πέντε λεπτά και σέρβιρε με έξτρα αλατοπίπερο και το τραγανό μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ