Μετά τα διάφορα τηλεοπτικά show μαγειρικής, θέλεις όλα σου τα πιάτα να μπορούν ν α σταθούν ακόμη και σε ένα πολύ καλό εστιατόριο. Ετοίμασε μια βελουτέ από κουνουπίδι και πατάτα που θα σε χορτάσει, θα τηρήσει κατά γράμμα τη νηστεία και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ μαργαρίνη φυτική
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια
- 1 κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, Πιπέρι
- Μια πρέζα μοσχοάρυδο
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο στη μαργαρίνη για 3-5 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι
- Πρόσθεσε την πατάτα και το κουνουπίδι και σόταρε μερικά ακόμη λεπτά
- Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών και την δάφνη και άσε το μείγμα να βράσει. Σκέπασε και άφησε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου
- Αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης και μετάφερε τη σούπα σε ένα μπλέντερ να την κάνεις βελουτέ
- Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε και το μοσχοκάρυδο και σέρβιρε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Tip
Τώρα που κάνεις νηστεία, μπορείς να κρατήσεις τον ζωμό από τα βραστά χόρτα σου για να ετοιμάσεις τη σούπα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ