Μια μοναδική παραλλαγή της βελουτέ κολοκυθόσουπας αρωματισμένη με κάρυ και ελαφριά εσάνς καρύδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 1 1/2 κ. σούπας κάρυ
- 1/4 κ. γλυκού κανέλα
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 2-3 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μέτρια φωτιά ζέστανε το λάδι καρύδας και τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λιωμένο σκόρδο.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα την κολοκύθα, το κάρυ, την κανέλα και το αλατοπίπερο.
- Ανακάτεψε για 15 λεπτά και ρίξε το γάλα καρύδας, τον ζωμό λαχανικών και την ζάχαρη καρύδας.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά.
- Με ένα ραβδομπλέντερ λιώσε τα στερεά υλικά μέχρι να γίνει λεία η σούπα και καλή όρεξη!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ