Κρεμώδης σούπα από κουνουπίδι με γάλα καρύδας, κουρκουμά και τζίνζερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg κουνουπίδι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό
- 425 ml γάλα καρύδας
- 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού λευκό πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Ψιλόκοψε το κουνουπίδι και βάλε το μισό σε ένα ταψί.
- Ανακάτεψέ το με το λάδι και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
- Βάλε το υπόλοιπο κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα με το νερό, το γάλα καρύδας, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλε το κουνουπίδι από το φούρνο, κράτησε το 1/4 για το σερβίρισμα και πρόσθεσε το υπόλοιπο στη σούπα.
- Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ λιώσε τα υλικά μέχρι να γίνει η σούπα λεία.
- Σέρβιρε με το τραγανό κουνουπίδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ