Λαχταριστή κρεμώδης σούπα από ψητές πατάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 5 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι εσαλότ τριμμένο
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλ. γάλα
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- cheddar τριμμένο
- μπέικον ψημένο
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι τρύπησε τις πατάτες γύρω-γύρω.
- Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί σε απόσταση μεταξύ τους και ψήσε για περίπου μία ώρα.
- Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και άφησε τις πατάτες να κρυώσουν αρκετά, πριν βγάλεις την φλούδα και τις κόψεις σε κύβους.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το εσαλότ για τρία λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε το κρεμμύδι και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να πήξει.
- Ρίξε και τις πατάτες στην κατσαρόλα με αλατοπίπερο και σιγόβρασε για έξι λεπτά.
- Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τις πατάτες μέχρι να γίνει κρεμώδης η σούπα και πρόσθεσε το γιαούρτι με έξτρα αλατοπίπερο.
- Μοίρασε την σούπα σε μπολάκια και σέρβιρε με σχοινόπρασο, τραγανό μπέικον και τριμμένο cheddar.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ