Βελουτέ σούπα με ψητή πατάτα και μπέικον

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή κρεμώδης σούπα από ψητές πατάτες

Συστατικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ τριμμένο
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • cheddar τριμμένο
  • μπέικον ψημένο
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι τρύπησε τις πατάτες γύρω-γύρω.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί σε απόσταση μεταξύ τους και ψήσε για περίπου μία ώρα.
  • Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και άφησε τις πατάτες να κρυώσουν αρκετά, πριν βγάλεις την φλούδα και τις κόψεις σε κύβους.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το εσαλότ για τρία λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε το κρεμμύδι και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να πήξει.
  • Ρίξε και τις πατάτες στην κατσαρόλα με αλατοπίπερο και σιγόβρασε για έξι λεπτά.
  • Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τις πατάτες μέχρι να γίνει κρεμώδης η σούπα και πρόσθεσε το γιαούρτι με έξτρα αλατοπίπερο.
  • Μοίρασε την σούπα σε μπολάκια και σέρβιρε με σχοινόπρασο, τραγανό μπέικον και τριμμένο cheddar.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164