Κρεμώδης σούπα με μπρόκολο, σοτέ ζαμπόν και τριμμένο cheddar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 230 gr ζαμπόν σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
- 450 gr φουντίτσες μπρόκολου ψιλοκομμένες
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 φλ. τριμμένο cheddar
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το ζαμπόν και σοτάρισέ το για περίπου τέσσερα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφαίρεσε το ζαμπόν και πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Σοτάρισε για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε το αλεύρι με το θυμάρι να καβουρδιστούν για ένα λεπτό.
- Ρίξε και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας έντονα.
- Πρόσθεσε και την πατάτα και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κλείσε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
- Με τον πολτοποιητή πατάτας, λιώσε το μείγμα, πρόσθεσε το ζαμπόν, το μπρόκολο και την κρέμα γάλακτος και ξανακλείσε το καπάκι.
- Σιγόβρασε για άλλα έξι λεπτά, αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε σιγά-σιγά το τυρί.
- Ρίξε και όσο αλατοπίπερο χρειαστεί η σούπα και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ