Η vichyssoise είναι μια σούπα με το… ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να τρώγεται και κρύα! Εμείς τη φτιάξαμε με λίγο καρτότο για άρωμα και χρώμα. Κάναμε μια βόλτα με το ποντίκι μας από το caremarket.gr, παραγγείλαμε τα υλικά που χρειαζόμαστε και έτσι ξέρουμε πόσο κοστίζει να την ετοιμάσεις, αλλά και πόσες θερμίδες σου προσφέρει.
117 Θερμίδες η μερίδα – Κόστος: 1,60€ το πιάτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
- 4 μικρές πατατούλες
- 5 καρότα
- 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένα chives
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε πατάτες και καρότα και μοίρασε σε δύο μέρη. Κόψε τη μισή ποσότητα πατάτες σε μικρά κομμάτια, όπως και τα καρότα. Κράτησε την υπόλοιπη ποσότητα στην άκρη
- Σε κατσαρόλα βάλε το λάδι να κάψει και πρόσθεσε το πράσο ψιλοκομμένο και το σκόρδο και σόταρε να μαλακώσουν. Πρόσθεσε τις πατάτες, τα καρότα, το ζωμό και αλατοπίπερο. Συμπλήρωσε και δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό. Άφησε τη σούπα να βράσει, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπρά
- Κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε το γάλα και μετάφερε τη σούπα σε μπλέντερ, ώστε να λιώσουν τα λαχανικά σου και να πάρεις μια ομοιμόμορφη σούπα. Αλατοπιπέρωσε
- Στο μεταξύ σε κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει και πρόσθεσε τις υπόλοιπες πατάτες με τα καρότα κομμένες julienne να μαλακώσουν για μόλις 2 με τρία λεπτά. Σούρωσε
- Το μυστικό της σούπας αυτής είναι ότι σερβίρεται και κρύα και ζεστή. Αν τη θες ζεστή γύρισε την βελουτέ στο μάτι να ζεσταθεί πάλι ελαφρά και σέρβιρε με τα μπλανσαρισμένα λαχανικά σου. Αλλιώς βάλε τη σούπα στο ψυγείο και σέρβιρε κρύα
Tip
Κάνε κι εσύ πιο εύκολη την καθημερινότητά σου. Ψώνισε ό, τι χρειάζεσαι για το σπίτι με ένα "κλικ" στο caremarket. gr. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ