Ο Έλληνας Σεφ ετοιμάζει διαφορετικά σουβλάκια από φρέσκο τόνο, υπέροχη σάλτσα πέστο και μοναδική γεύση. Γιατί το νόστιμο φαγητό δεν είναι ανάγκη να είναι και παχυντικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. τόνο κομμένο σε κύβους
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για το pesto: μια χούφτα βασιλικό πλυμμένο και στεγνό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 40-50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τον τόνο σε ένα μπολ και σκέπασε με μεμβράνη για μισή με μία ώρα
- Όση ώρα παίρνει το τόνος τα αρώματα των υπόλοιπων συστατικών ετοίμασε το πέστο
- Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και στο τέλος την παρμεζάνα
- Το μείγμα θα γίνει μια πάστα και στη συνέχεια προσθέτεις ελαιόλαδο για να πάρει το πέστο βελούδινη υφή
- Πέρασε τους μαριναρισμένους κύβους τόνου σε ξυλάκια για σουβλάκι και ψήσε στο γκριλ για πολύ λίγη ώρα. 3 με 4 λεπτά
- Σέρβιρε με λίγο πέστο και πράσινη σαλάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ