Η πιο απλή σάλτσα στο κόσμο, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο gourmet και ελαφριά εδέσματα σε όλο τον κόσμο. Εμείς πήραμε τη συνταγή από τον ειδικό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης σου δείχνει τον τρόπο…
Πηγή: eliasmamalakis.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό σπαγγέτι
- 2 φλιτζάνι φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό
- Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Εάν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ