Σπαγγέτι αλ πέστο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η πιο απλή σάλτσα στο κόσμο, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο gourmet και ελαφριά εδέσματα σε όλο τον κόσμο. Εμείς πήραμε τη συνταγή από τον ειδικό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης σου δείχνει τον τρόπο…

Πηγή: eliasmamalakis.gr

Συστατικά

  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • 2 φλιτζάνι φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό
  • Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Εάν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχουμε μια λεία κρέμα.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164