Η La Pasteria και ο chef Έκτορας Μποτρίνι, σας προτείνουν μια απλή, αυθεντικά ιταλική και πεντανόστιμη συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ελαφριά πολτοποιημένη
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 12 φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα με το χέρι
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
- 2 κουταλιές κάπαρι σε άλμη, πλυμένη
- 500 γρ σπαγγέτι
- φρέσκος μαϊντανός για το γραρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για 2-3 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε
- Βράσε τη σάλτσα για 5 λεπτά και πρόσθεσε τις ελιές
- Σιγόβρασε για άλλα 10-15 λεπτά να λιώσουν οι ντομάτες
- Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, να γίνουν αλντέντε
- Στράγγιξε τα μακαρόνια και ρίξτα στο τηγάνι με τη σάλτσα
- Σέρβιρε τη μακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας με τριμμένο μαϊντανό
Tip
Φρόντισε το τηγάνι να είναι αρκετά βαθύ και μεγάλο για να χωρέσει τα μακαρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ