Σπανακόπιτα με La Vache Qui Rit® Light

1Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φανταζόσουν ποτέ πως δύο τόσο ξεχωριστές κουζίνες του κόσμου θα γίνονταν ένα; La Vache Qui Rit® Light σε τραγανή ελληνική σπανακόπιτα! Απλά απολαυστική…

180 Θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 8 χωριάτικα φύλλα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/4 του κιλού λάπατα ή άλλα χόρτα της επιλογής σου
  • 1/4 του κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 τρίγωνα La Vache Qui Rit®Light
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο – Συν 1 φλιτζανάκι του καφέ για να αλείψεις τα φύλλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και πλύνε τα χόρτα και τα μυρωδικά. Ψιλόκοψέ τα όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη, αλάτισε και άφησε να βγάλουν τα υγρά τους
  • Στύψε με το χέρι να φύγουν τα πολλά νερά και πρόσθεσε τα τρίγωνα τυράκια κομμένα σε μικρά κομματάκια, μαζί με τα αυγά, το γάλα, μπόλικο πιπέρι και το ελαιόλαδο
  • Μοίρασε τα χόρτα σε 2 μέρη και στρώσε 3 φύλλα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί
  • Άπλωσε τη μισή ποσότητα από τα χόρτα και σκέπασε με 2 φύλλα, λάδωσε τα φύλλα και από πάνω πρόσθεσε τα υπόλοιπα χόρτα
  • Κάλυψε με τρία ακόμη φύλλα και δίπλωσε τις άκρες τους, στο χείλος του ταψιού
  • Χάραξε σε κομμάτια τα φύλλα! Ανακάτεψε σε ένα μπολ λίγο νερό με ελαιόλαδο και ράντισε όλη την πίτα
  • Ψήσε στους 200oC για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα. Τσέκαρε αν η πίτα έχει ψηθεί και από κάτω, ανασηκώνοντας ελαφρά την άκρη ενός κομματιού

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164