Σπανακόπιτα στριφτή

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχεις δοκιμάσει να… στρίψεις την σπανακόπιτα; Αν το τραγανό φύλλο είναι αυτό που σε κάνει να μην αποχωρίζεσαι τις πίτες, τότε η στριφτή θα γίνει η αγαπημένη σου. Ο Αθηναγόρας σου δίνει τη συνταγή!

Συστατικά

  • Ζύμη για το φύλλο:1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό
  • Αλάτι για το ζυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο Ξίδι
  • Γέμιση: 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε ροδελίτσες
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα μυρώνια
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το ζυμάρι να πάρεις μια λεία υφή! Σκέπασε με πετσέτα και άφησε 2 ώρες να ξεκουραστεί
  • Σόταρε σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, το πράσσο, τον άνιθο και τα μυρώνια
  • Πρόσθεσε την φέτα και το ανθότυρο και αλατοπιπέρωσε. Άφησε την γέμιση στην άκρη
  • Για το ζυμάρι: Άνοιξε το ζυμάρι σε φύλλα χρησιμοποιώντας νισεστέ
  • Άπλωσε τη γέμιση στη μια πλευρά του φύλλου, 10 εκατοστά από την άκρη και ξεκίνησε να τυλίγσεις το φύλλο να πάρεις ένα μπαστουνάκι
  • Στρώσε κάθε ένα μπαστουνάκι σε στρογγυλό ταψί ξεκινώντας από τα άκρα προς το κέντρο. Κάνε το ίδιο με όλα τα φύλλα και τη γέμιση
  • Λάδωσε το ταψί και βάλε στο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 λεπτά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164