Έχεις δοκιμάσει να… στρίψεις την σπανακόπιτα; Αν το τραγανό φύλλο είναι αυτό που σε κάνει να μην αποχωρίζεσαι τις πίτες, τότε η στριφτή θα γίνει η αγαπημένη σου. Ο Αθηναγόρας σου δίνει τη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ζύμη για το φύλλο:1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Νερό
- Αλάτι για το ζυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Λίγο Ξίδι
- Γέμιση: 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε ροδελίτσες
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα μυρώνια
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ. ανθότυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το ζυμάρι να πάρεις μια λεία υφή! Σκέπασε με πετσέτα και άφησε 2 ώρες να ξεκουραστεί
- Σόταρε σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, το πράσσο, τον άνιθο και τα μυρώνια
- Πρόσθεσε την φέτα και το ανθότυρο και αλατοπιπέρωσε. Άφησε την γέμιση στην άκρη
- Για το ζυμάρι: Άνοιξε το ζυμάρι σε φύλλα χρησιμοποιώντας νισεστέ
- Άπλωσε τη γέμιση στη μια πλευρά του φύλλου, 10 εκατοστά από την άκρη και ξεκίνησε να τυλίγσεις το φύλλο να πάρεις ένα μπαστουνάκι
- Στρώσε κάθε ένα μπαστουνάκι σε στρογγυλό ταψί ξεκινώντας από τα άκρα προς το κέντρο. Κάνε το ίδιο με όλα τα φύλλα και τη γέμιση
- Λάδωσε το ταψί και βάλε στο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ