Εναλλακτική γευστική πρόταση με καστανό ρύζι προκειμένου να δοκιμάσετε το αγαπημένο σας σπανακόρυζο! Το καστανό ρύζι διαθέτει αυξημένη διατροφική αξία και μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πλουσιότατο σε βιταμίνες Α (β-καροτένιο), Β1, Β2, και C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη μεταβολική λειτουργία.
Mονάδες Orac 8143
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά φρέσκο σπανάκι
- 200 γρ. καστανό ρύζι
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια
- 1κ.σ. ντοματοπελτέ(προαιρετικά)
- Aλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να πάρει δύο με τρεις βράσεις.
- Το στραγγίζουμε καλά, το στύβουμε με τα χέρια μας και το κάνουμε μια μάζα που την κόβουμε με μαχαίρι σε 3 έως 4 κομμάτια και την αφήνουμε κατά μέρος
- Αχνίζουμε τα ξερά κρεμμύδια με νερό, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Όταν μαραθούν, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν και αυτά
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο με λίγο νερό, το ελαιόλαδο και το ανάλογο αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε
- Όταν το σπανάκι μαλακώσει, ρίχνουμε το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό του ενός λεμονιού.
- Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Αδειάζουμε το σπανακόρυζο σε μία μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε, διακοσμώντας με το δεύτερο λεμόνι, κομμένο σε φετούλες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ