Κρεμώδης καροτόσουπα με καυτερό κάρυ, γάλα καρύδας και απαλό φιστικοβούτυρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
- 2 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 500 gr καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/4 φλ. φιστικοβούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- ψημένα peanuts
- lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδια για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε την πάστα κόκκινου κάρυ με το τζίντζερ και καβούρδισε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και τα καρότα, το γάλα καρύδας και τον ζωμό λαχανικών.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για 25 λεπτά.
- Πρόσθεσε και το φιστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά, να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Με το ραβδομπλέντερ (ή σε μερίδες, στο μπλέντερ) πολτοποίησε την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε με κομμένο κόλιανδρο, φιστίκια και μερικές σταγόνες lime.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις γάλα καρύδας στο πιάτο σου για να το κάνεις πιο mild, αν η σούπα είναι πολύ spicy από το κόκκινο κάρυ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ