Σπιτική κρέπα Orac με γαλοπούλα και τυρί

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια κρεπούλα μετά τη γυμναστική και… καθάρισες! “Ιδανικό σνακ λοιπόν για μετά το γυμναστήριο, παρέχει αναγκαία αμινοξέα για την επιδιόρθωση των μυϊκών βλαβών, προωθώντας παράλληλα ένα αυξημένο αναβολικό ορμονικό προφίλ. Επιπλέον, προσφέρει βιταμίνες της ομάδας Β για έναν ενισχυμένο μεταβολισμό, σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση και ασβέστιογια ισχυρά δόντια και οστά” εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης

Μονάδες Orac 733

Συστατικά

  • Για τις κρέπες: 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα 1.5% σε λιπαρά
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 2 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση: 8 φέτες φιλέτο ψητής γαλοπούλας με ελαιόλαδο
  • 8 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
  • 8 καλά πλυμένα φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα light

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το γάλα και το αυγά, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας με σύρμα να πάρεις έναν λείο χυλό. Αλατοπιπέρωσε
  • Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό και ρηχό σκεύος ή ή κρεπιέρα ζέστανε ελάχιστη μαργαρίνη, αλείφοντας καλά τον πυθμένα με ένα πινέλο για να βραχεί ομοιόμορφα
  • Ρίξε μικρές δόσεις από το μίγμα, υπολογίζοντας ότι κάθε κρέπα χρειάζεται 1½ κουτάλα της σούπας. Κάνε κυκλικές κινήσεις σηκώνοντας το τηγάνι για να σκεπαστεί όλη η επιφάνειά του
  • Άφησε μερικά λεπτά και γύρισε την κρέπα από την ανάποδη. Στίβαξε όλες τις κρέπες σε ένα πιάτο, τη μία πάνω από την άλλη
  • Άλειψε κάθε κρέπα με λίγη μαγιονέζα και στρώσε μια φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί, 1 φέτα μαρουλιού και 2−3 φέτες ντομάτας
  • Τύλιξε τις κρέπες σε ρολά και σέρβιρε αμέσως, ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες

Tip

Οι σεφ έχουν το μυστικό για την τέλεια σπιτική κρέπα. Μάθε το αμέσως εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164