Μια από τις δημοφιλέστερες σάλτσες του κόσμου. Η μαγιονέζα συνοδεύει σαλάτες, κρεατικά και φυσικά ψαρικά. Έχουμε την πιο έξυπνη συνταγή για να έχεις μαγιονέζα στο λεπτό (κυριολεκτούμε) χωρίς πολλές, πολλές δύσκολες διαδικασίες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φρέσκα υλικά, ένα ραβδομπλέντερ και τις κατάλληλες κινήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φρέσκο αυγό
- 300 ml ηλιέλαιο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. xυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στο γυάλινο βαζάκι που θα κλείσεις τη μαγιονέζα σου το λάδι, το αυγό, το λεμόνι και τη μουστάρδα. Αλάτισε
- Με ένα μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ) χτύπησε το μείγμα να αφρατέψει.
- Βάλε το μπλέντερ στον πάτο του βάζου και χτύπα τραβώντας αργά προς την επιφάνεια, όσο βλέπεις το λάδι και το αυγό να ενώνονται σε μια αφράτη μαγιονέζα. Δεν θέλει πολύ χτύπημα. 10” δευτερόλεπτα αρκούν.
Tip
Το αυγό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σημείωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να κόψει η μαγιονέζα. Αν όμως κάνεις όλα όσα είπαμε θα έχεις εγγυημένη επιτυχία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ