Λαχταριστή χειροποίητη πίτσα με τραγανό μπέικον και αυγά φούρνου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φέτες μπέικον
- 1 1/2 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 230 gr μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλα αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το μπέικον να ψηθεί για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
- Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο μια επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 30 cm.
- Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί και άλειψέ τη με το λάδι.
- Πασπάλισε τη ζύμη με το σκόρδο και άπλωσε από πάνω τη μοτσαρέλα, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και πρόσθεσε προσεκτικά τα τρία αυγά, σαν να είναι “μάτια”.
- Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για επιπλέον 10 λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ