- Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς έτοιμο dressing για τη σαλάτα σου όταν είναι τόσο εύκολο και γρήγορο να φτιάξεις το δικό σου! Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι η “χρυσή” αναλογία λαδιού και οξέως όπως την έχουν στο μυαλό τους οι σεφ: 3 μέρη λάδι με δύο μέρη οξύ. Το λάδι μπορεί να είναι ο,τιδήποτε από ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, αβοκάντο κ.ο.κ. και το οξύ μπορεί να είναι λεμόνι, λάιμ, ξύδι, σέρι, ξύδι ρυζιού κ.ο.κ. Χρειάζεσαι μονάχα ένα μικρό βαζάκι με καπάκι όπου θα βάλεις τα υλικά σου και θα τα χτυπήσεις στο χέρι!
- Επίσης μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά λάδια για να τα χρησιμοποιήσεις σαν dressing ή σε μαρινάδες. Ζέστανε το λάδι που θέλεις να αρωματίσεις στους 60 με 65 βαθμούς Κελσίου και πρόσθεσε βασιλικό, σκόρδο, τσίλι, πάπρικα ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό ή αρωματικό θέλεις. Όταν κρυώσει, το βάζεις σε μπουκαλάκι και είναι έτοιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ