Σπιτικό μούσλι με γιαούρτι και φρούτα

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φτιάξε το δικό σου τέλειο και υγιεινό πρωινό με φυσικές τροφές και φυσικά χαμηλά λιπαρά. Ένα μπολάκι απολαυστικό όσο ένα γλυκό, αλλά ελαφρύ και θρεπτικό όσο τίποτα άλλο. Βρες περισσότερες light συνταγές με ένα “κλικ” εδώ.

Συστατικά

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • ¼ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.γ. σπασμένα καρύδια
  • 1 κ.γ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κ.γ λιναρόσπορο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 3-4 κ.σ. ανάμεικτα μούρα (φράουλες, μύρτιλα και cranberries)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι με ½ φλιτζάνι νερό το μέλι με το ξυλάκι κανέλας να πάρει μια ελαφριά βράση και να λιώσει το μέλι. Πρόσθεσε τη βρώμη και ανακάτεψε ελαφρά για 10′ – 15′ λεπτά να χυλώσει. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
  • Πρόσθεσε το λιναρόσπορο, τα καρύδια και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε το μούσλι σου
  • Στρώσε 2 κ.σ. στον πάτο ενός γυάλινου ποτηριού και από πάνω βάλε ¼ του γιαουρτιού.
  • Συμπλήρωσε με άλλες δυο κουταλιές μούσλι και συμπλήρωσε τα φρούτα, αφού τα πλύνεις καλά. Πασπάλισε με κανέλα και σέρβιρε

Tip

Φυσικά το μούσλι μπορεί να έχει και βρασμένο σιτάρι, πεκάν ή άλλου ξηρούς καρπούς που σου αρέσουν περισσότερο

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164