Τραγανό και νόστιμο έτοιμο να υποδεχθεί το βούτυρο ή τη μαρμελάδα που θα του αλείψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 κουτ. της σούπας baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα μαγειρέματος, το αλάτι και τη μαργαρίνη. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σιγά – σιγά το γάλα και το αυγό.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη αρχίζεις σιγά – σιγά να ζυμώνεις. Φρόντισε να του δώσεις το σχήμα του ψωμιού που θες. Σχημάτισε ένα μικρό “Χ” στην επιφάνεια του.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύεις το λιωμένο βούτυρο με γάλα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 – 50 λεπτά. Μόλις συμπληρωθούν τα 30 λεπτά, ανοίγεις το φούρνο, βγάζεις το ταψί και με ένα πινέλο αλείφεις με το μείγμα βουτύρου και γάλακτος την επιφάνεια του ψωμιού.
- Το αφήνεις, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ