Σπιτικό, νόστιμο και τραγανό ψωμί

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό και νόστιμο έτοιμο να υποδεχθεί το βούτυρο ή τη μαρμελάδα που θα του αλείψεις!

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. της σούπας baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα μαγειρέματος, το αλάτι και τη μαργαρίνη. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σιγά – σιγά το γάλα και το αυγό.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη αρχίζεις σιγά – σιγά να ζυμώνεις. Φρόντισε να του δώσεις το σχήμα του ψωμιού που θες. Σχημάτισε ένα μικρό “Χ” στην επιφάνεια του.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύεις το λιωμένο βούτυρο με γάλα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 – 50 λεπτά. Μόλις συμπληρωθούν τα 30 λεπτά, ανοίγεις το φούρνο, βγάζεις το ταψί και με ένα πινέλο αλείφεις με το μείγμα βουτύρου και γάλακτος την επιφάνεια του ψωμιού.
  • Το αφήνεις, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164