Όλα είναι θέμα… επιλογής και ποιότητας!
Το σπιτικό ψωμί δεν είναι επιστήμη. Έχει όμως και αυτό τα μικρά του μυστικά για να έχεις σίγουρα αποτελέσματα. Αρχικά κατά τη διάρκεια της ζύμωσης φρόντισε το νερό στο οποίο θα λιώσεις τη μαγιά να είναι χλιαρό, αλλά όχι καυτό. Γνωρίζεις ήδη καλά πως το καυτό νερό θα καταστρέψει την “αυξητική” ικανότητα της μαγιάς και δεν θα φουσκώσει το ψωμί. Επίσης καλό είναι να επιλέξεις ξηρή και όχι νωπή μαγιά, γιατί με τη νωπή ενδέχεται το ψωμί να ξινίσει…
Ένα ακόμη μυστικό είναι ο τύπος του αλευριού που θα σε βοηθήσει να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Το σκληρό, κίτρινο αλεύρι είναι το ιδανικότερο για κάτι τέτοιο! Θα το βρεις και στο super market.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αφού ζυμώσεις το ψωμί σου, μην βιαστείς να το βάλεις στο φούρνο! Μάλιστα η διαδικασία έχει 3 στάδια ξεκούρασης. Η μαγιά μέσα στο νερό, το ζυμάρι για πρώτη φορά μαζί με τη μαγιά και τέλος το ψωμάκι έτοιμο στο ταψί του, πριν μπει στο φούρνο για ψήσιμο. Άφησέ το να φουσκώσει και να ξεκουραστεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ