Σπιτικό σκορδόψωμο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Απλό, γρήγορο και νόστιμο.

Συστατικά

  • 1 μεγάλη μπαγκέτα (όσο το δυνατόν πιο τραγανή)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. της σούπας βασιλικό
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο, το σκόρδο και το βασιλικό. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
  • Στον πάγκο, τοποθετείς την μπαγκέτα και αρχίζεις να τη κόβεις σε μικρές φέτες, ενωμένες μεταξύ τους.
  • Μόλις τη χαράξεις, γεμίζεις τα κενά της μπαγκέτας με το παραπάνω μείγμα. Με ένα πινέλο απλώνεις και την επιφάνεια της.
  • Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι και τυλίγεις την μπαγκέτα με ένα αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνεις την μπαγκέτα για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
  • Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164