Δώσε γεύση και άρωμα στο πρωινό σου, ετοιμάζοντας κάτι διαφορετικό για το ψωμί. Και το βούτυρο με τα κορεσμένα λιπαρά θα αποφύγεις και θα δώσεις gourmet διάσταση στο γεύμα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- ½ φλιτζάνι τυρί ρικότα (ή ανθότυρο)
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- Χοντρό αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι βάλε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξε το κολοκυθάκι, το σκόρδο και το θυμάρι. Αλατοπιπέρωσε. Μαγείρεψε ανακατεύοντας μια δυο φορές μέχρι να μαλακώσει το κολοκυθάκι και να αρχίσει να καφετίζει, περίπου 5 λεπτά.
- Γύρισε σε μέτριο μπολ και άφησέ το να κρυώσει (μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο και να το αφήσεις όλη νύχτα, αλλά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το επεξεργαστείς ξανά).
- Πρόσθεσε το τυρί, το ξύσμα, το χυμό και ανακάτεψε καλά.
- Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ