Είναι η κατάλληλη εποχή για να βρεις μεγάλα κολοκυθάκια που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις στικ παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς. Συνόδευσέ τα με νόστιμη σος ντομάτας, πιπεριάς και πικάντικης πάπρικας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ – 3 μέτριες πιπεριές κόκκινες
- 2 μέτριες ντομάτες
- ½ φλιτζάνι γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς την κόρα)
- 1 ½ κ.σ καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξίδι
- Πάπρικα
- Αλάτι/Πιπέρι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ – 3 μεγάλα κολοκυθάκια (750 γρ περίπου)
- 1 φλιτζάνι κόρα ψωμιού
- ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- ¼ του φλιτζανιού ξύσμα φρέσκια παρμεζάνας
- Αλάτι/Πιπέρι
- 1 αυγό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το γκριλ της κουζίνας σου
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ – Κόψε τις πιπεριές στη μέση και βάλε μαζί με τις ντομάτες κομμένες επίσης στη μέση (με την φλούδα προς τα πάνω) στο γκριλ για 10 λεπτά.
- Κλείσε τις ψητές ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα σακουλάκι μαγειρικής με ζιπ και άφησε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια θα μπορέσεις να βγάλεις την φλούδα τους και να τις κόψεις σε κομμάτια. Φρόντισε να κρατήσεις τα υγρά που θα μείνουν στη σακούλα
- Ανακάτεψε τις πιπεριές, τις ντομάτες, και τα υγρά με τα υπόλοιπα υλικά της σος σε ένα μπλέντερ, να γίνουν απαλή σος
- ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ – Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C
- Κόψε τα κολοκυθάκια στη μέση και ξανά κατά μήκος ώστε να πάρεις οκτώ στικ από κάθε κολοκυθάκι
- Ανακάτεψε την τριμμένη κόρα του ψωμιού με τη φρυγανιά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο
- Βούτηξε τα κολοκυθάκια στο αυγό και μετά στην φρυγανιά.
- Βάλε τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε σχάρα και στο γκριλ για 25 λεπτά.
- Σέρβιρε αμέσως, συνοδευόμενα από την σος.
Tip
Φρόνισε ο φούρνος να έχει ζεσταθεί καλά, για να γίνουν τραγανά τα κολοκυθάκια. Μην τα αφήσεις στο φούρνο αφού ψηθούν, γιατί θα ιδρώσουν και θα μαλακώσουν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ