Στιλάτες πατάτες με κόλιαντρο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ακόμη μαγική περιήγηση στο διαδίκτυο μας οδήγησε σε μια ακόμη όμορφη ιδέα! Ένα twist για τις πεντανόστιμες πατατούλες σου με εξαιρετική ιδέα σερβιρίσματος. Απόφυγε το τηγάνι, ψήσε τις πατατούλες στο φούρνο και γάρνιρε με αρωματικό, ολόφρεσκο κόλιαντρο. Ευχαριστούμε την Lauren και το ενημερωμένο blog της (όπως και το δελεαστικό Pinterest) για την “παραχώρηση” της ιδέας!

Θερμίδες 170

Πηγή

Συστατικά

  • 5-6 πατατούλες κομμένες μακρόστενες για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (μπορείς να βάλεις και 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 φυλλαράκια κόλιαντρο πλυμένα και ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Στρώσε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και ράντισε με ελαιόλαδο! Βάλε τις πατάτες σε μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά
  • Στράγγιξε και στέγνωσε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας. Ράντισε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε
  • Στρώσε στη λαδόκολλα. Ιδανικά θα ήταν να τις βάλεις σε σχάρα για να κυκλοφορεί ο αέρας και από το κάτω μέρος της πατάτες
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά να γίνουν οι πατατούλες σου τραγανές. Αν δεν μπορείς να τις βάλεις σε σχάρα, φρόντισε να γυρίσεις τις πατάτες στο μισό χρόνο
  • Αφού οι πατάτες είναι έτοιμες σέρβιρε με τριμμένο κόλιαντρο
  • Το μικρό γυάλινο βαζάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλα είναι ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164