Στρούντελ μήλου με χαλβά βανίλια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Μαρία δεν είχε ανάγκη από την παρουσιάση του Junior Master Chef για να λατρέψει τη μαγειρική. Όπως έχει δηλώσει στο TLIFE έχει δεκάδες βιβλία μαγειρικής! Εδώ μας δίνει μια συνταγή με χαλβά και αφράτη σφολιάτα! Υπέροχο πρωινό strudel μήλου…

Πηγή People

Συστατικά

  • 600 γρ. χαλβά
  • 15 μήλα μαλακά
  • 4 φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή ή λευκή
  • 150 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Άχνη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι, ώσπου να χυλώσουν και να μαλακώσουν
  • Αν το σιρόπι γίνει αραιό, το δένουμε με το κορν φλάουρ
  • Μόλις τα μήλα είναι έτοιμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
  • Αφού κρυώσει το μείγμα, το στρώνουμε στα φύλλα σφολιάτας και ρίχνουμε το χαλβά σε κομματάκια
  • Κλείνουμε το ρολό, αλείφοντας τις άκρες του με νερό, και το τρυπάμε ελαφρά σε 4- 5 σημεία
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου (αναλόγως το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164