Το ρύζι που τυλίγει μέσα του φρέσκο σολομό, αβοκάντο ή ό, τι άλλο βάλει ο νους σου δεν είναι απλό βρασμένο ρύζι. Έχει ειδική επεξργασία, για να μπορείς να φτιάξεις τα ρολάκια με το σούσι εύκολα και φυσικά να έχουν την ιδιαίτερη γεύση του γιαπωνέζικου σούσι! Δες εδώ πως θα ετοιμάζεις κάθε φορά το ρύζι για τις γιαπωνέζικες δημιοργίες σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια γιαπωνέζικο ρύζι
- 3 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1/3 του φλιτζανιού ξίδι ρυζιού
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και ξέπλυνε με παγωμένο νερό. Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να παίρνεις σχεδόν πεντακάθαρο νερό
- Στράγγιξε το ρύζι και άφησε στην άκρη για μισή ώρα
- Βάλε το ρύζι στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και άφησε να φουσκώσει το ρύζι χωρίς να ανάψεις το μάτι για περίπου μισή ώρα
- Άναψε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και όταν το ρύζι είναι έτοιμο, βάλε σε ένα τρυπητό και άφησε επάνω από τη φωτιά να ατμιστεί για 15 λεπτά
- Στο μεταξύ ετοίμασε το ξίδι. Βάλε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα τηγανάκι και ζέστανε ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει
- Γύρισε το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνοντας το σε λεπτό στρώμα. Ράντισε με το ξίδι γρήγορα και ανακάτεψε το ρύζι χωρίς όμως να λιώνεις όμως τους κόκκους του
- Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αμέσως το ρύζι για τις συνταγές σου…
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ