Μυστικά για την πιο λεία, γυαλιστερή ρευστή σοκολάτα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αρχικά, όπως γνωρίζεις για να λιώσεις σοκολάτα δεν πρέπει να βάλεις τα κομμάτια της κατευθείαν πάνω στη φωτιά. Ο μοναδικός τρόπος να λιώσει χωρίς να κολλήσει στο σκεύος είναι με την μέθοδο μπεν μαρί. Πολύ απλά σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (σε μέτρια φωτιά), βάζεις ένα δεύτερο πυρίμαχο/μεταλλικό μπολ στο οποίο και έχεις τα κομμάτια σοκολάτας. Φρόντισε το μπολ να χωράει στο κατσαρολάκι με το νερό και πρόσεξε να μην περνά η στάθμη του νερού τα τοιχώματά του.
Αν ακόμη κι έτσι η σοκολάτα σου δεν γίνεται λεία και γυαλιστερή, τότε βάλε μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο να λιώσει στο ίδιο μπολ.
Τέλος, αντί για βούτυρο μπορείς να βάλεις λίγη κρέμα γάλακτος. Μάλιστα μπορείς να κάνεις πολύ νόστιμη σος σοκολάτας, απλά ζεσταίνοντας κρέμα γάλακτος. Πριν πάρει βράση απόσυρέ την από τη φωτιά και ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας (καλύτερα να είναι καθαρή κι όχι γάλακτος) και ανακάτεψε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Μην χτυπήσεις την σοκολάτα με σύρμα γιατί θα χάσει την γυαλάδα της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ