Συκώτι με αμύγδαλα & κρόκο Κοζάνης

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα μοναδικό γεύμα με σημαντική περιεκτικότητα σύνθετων υδατανθράκων, βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας! Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο και πολυακόρεστα λιπαρά που εμφανίζουν καρδιοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

Μονάδες Orac 3.650

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνι φρέσκο ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2 πρέζες Κρόκο Κοζάνης
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κλαδί δεντρολίβανο
  • Φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • Καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο στον ατμό για το σερβίρισμα
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ψίχα ψωμιού, τα αμύγδαλα και τον κρόκο στο μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο νερό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε καλά το συκώτι για 15 λεπτά
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το συκώτι.Το κρατάμε ζεστό.
  • Βγάζουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και το ζουμί από το συκώτι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε τα για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το συκώτι,περιχύνουμε από πάνω του τη σάλτσα και το συνοδεύουμε με τα καρότα,το κουνουπίδι,το μπρόκολο και τα ντοματίνια.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164