Ένα μοναδικό γεύμα με σημαντική περιεκτικότητα σύνθετων υδατανθράκων, βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας! Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο και πολυακόρεστα λιπαρά που εμφανίζουν καρδιοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.
Μονάδες Orac 3.650
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μπουκιές
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνι φρέσκο ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
- 1 ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
- 2 πρέζες Κρόκο Κοζάνης
- 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κλαδί δεντρολίβανο
- Φρέσκο μαύρο πιπέρι
- Καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο στον ατμό για το σερβίρισμα
- Ντοματίνια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ψίχα ψωμιού, τα αμύγδαλα και τον κρόκο στο μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο νερό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε καλά το συκώτι για 15 λεπτά
- Προς το τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το συκώτι.Το κρατάμε ζεστό.
- Βγάζουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και το ζουμί από το συκώτι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε τα για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το συκώτι,περιχύνουμε από πάνω του τη σάλτσα και το συνοδεύουμε με τα καρότα,το κουνουπίδι,το μπρόκολο και τα ντοματίνια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ