Συνταγή για αγκινάρες με σπανάκι στο φούρνο

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι αγκινάρες είναι το απόλυτο λαχανικό της άνοιξης και το σπανάκι δυναμωτικό και θρεπτικό. Θα τα συνδυάσεις φτιάχνοντας στο φούρνο ένα θρεπτικό γεύμα. 

Συστατικά

  • 8 κανονικές μέτριες αγκινάρες
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο καλά
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 1/3 κούπα βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα 3 λίτρα νερό και το χυμό λεμονιού 

  • Πλένεις καλά τις αγκινάρες αφού τις έχεις καθαρίσει προσεχτικά και τις βάζεις στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν 

  • Τις βγάζεις από την κατσαρόλα και όταν κρυώσουν τις κόβεις σε 4 κομμάτια

  • Πλένεις καλά και στραγγίζεις το σπανάκι και το κόβετε σε λωρίδες

  • Κόβεις την κεφαλογραβιέρα σε κύβους

  • Αλείφετε το ταψί με βούτυρο

  • Ζεσταίνεις σε ένα τη­γάνι το μισό βούτυρο και τηγα­νίζεις τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν χρώμα

  • Τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις βάζεις στο ταψί

  • Ρίχνεις αλάτι και ρίχνεις από πάνω το τυρί

  • Βάζεις στο τηγάνι το βούτυρο που περίσσεψε και σοτάρεις το σπανάκι

  • Όταν μαλακώσει ρί­χνεις αλάτι

  • Στρώνεις το σπανάκι στο ταψί και ρίχνεις το υπόλοι­πο τυρί

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°C και ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγά­νι

  • Προσθέτεις το αλεύρι και το ζεσταίνεις ανα­κατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα

  • Ρίχνεις το γάλα και περιμένεις μέχρι να πάρει βράση για 6-8 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει

  • Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και χτυπάς το αυγό. Το ρίχνεις στην σάλτσα και το ρίχνεις στο ταψί με το τριμμένο τυρί

  • Το ψήνεις στο φούρνο για μισή περίπου ώρα 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164