Οι αγκινάρες είναι το απόλυτο λαχανικό της άνοιξης και το σπανάκι δυναμωτικό και θρεπτικό. Θα τα συνδυάσεις φτιάχνοντας στο φούρνο ένα θρεπτικό γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 κανονικές μέτριες αγκινάρες
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο καλά
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 1/3 κούπα βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 αυγό
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα 3 λίτρα νερό και το χυμό λεμονιού
-
Πλένεις καλά τις αγκινάρες αφού τις έχεις καθαρίσει προσεχτικά και τις βάζεις στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
-
Τις βγάζεις από την κατσαρόλα και όταν κρυώσουν τις κόβεις σε 4 κομμάτια
-
Πλένεις καλά και στραγγίζεις το σπανάκι και το κόβετε σε λωρίδες
-
Κόβεις την κεφαλογραβιέρα σε κύβους
-
Αλείφετε το ταψί με βούτυρο
-
Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και τηγανίζεις τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν χρώμα
-
Τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις βάζεις στο ταψί
-
Ρίχνεις αλάτι και ρίχνεις από πάνω το τυρί
-
Βάζεις στο τηγάνι το βούτυρο που περίσσεψε και σοτάρεις το σπανάκι
-
Όταν μαλακώσει ρίχνεις αλάτι
-
Στρώνεις το σπανάκι στο ταψί και ρίχνεις το υπόλοιπο τυρί
-
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°C και ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι
-
Προσθέτεις το αλεύρι και το ζεσταίνεις ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα
-
Ρίχνεις το γάλα και περιμένεις μέχρι να πάρει βράση για 6-8 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει
-
Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και χτυπάς το αυγό. Το ρίχνεις στην σάλτσα και το ρίχνεις στο ταψί με το τριμμένο τυρί
-
Το ψήνεις στο φούρνο για μισή περίπου ώρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ